آشپزیتعبیر

سنبل الطیب در طب سنتی و خواص درمانی سنبل الطیب در طب سنتی

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

سنبل الطیب در طب سنتی

سنبل الطیب طبیعتی گرم و خشک دارد و از این رو دمنوش آن و یا استفاده از این گیاه به هر شکلی برای افراد سوداوی نیز موثر است.مصلح سنبل الطیب در طب کتیرا می باشد. درباره کالری سنبل الطیب اطلاعات زیادی در دسترس نیست .سنبل الطیب، می تواند اعصاب شما را آرام کند، به همین دلیل یکی از بهترین دارو های گیاهی برای درمان لرزش دست عصبی می باشد.

بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی است که به یک مشکل رایج تبدیل شده است. آزمایشات آثار مفید عصاره سنبل الطیب را برای بیماری پارکینسون گزارش داده اند. علاوه بر آن، با توجه به اینکه بیماری پارکینسون در نتیجه ی عدم تعادل متابولیک میتوکندری است، فواید عصاره این گیاه جهت بهبود این معضل قابل توجه است.

مطالعات مکرر دریافته اند که آمینو اسید گابا فشار خون را تنظیم می کند. تنظیم فشار خون مناسب، تاثیر مستقیمی بر رویسلامت قلب می گذارد؛ در حالیکه افزایش فشار خون ریسک حملات قلبی و سکته را افزایش می دهد. گیاه سنبل الطیب را در طب سنتی بیشتر به خاطر فواید دارویی آن برای فشار خون، دیابت و قلب می شناسند.

طبق شواهد علمی، سنبل‌الطیب می‌تواند برای درمان اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی در کودکان و بزرگسالان به کار رود. سنبل‌الطیب در مغز به گونه‌ای اثر می‌کند که محرک‌های عامل بیش‌فعالی را کاهش دهد و به بالا رفتن تمرکز فرد کمک کند. میزان مصرف مناسب سنبل‌الطیب برای درمان اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی الف. پیش از دادن سنبل‌الطیب به کودکان با پزشک (یا متخصص داروهای گیاهی) مشورت کنید. ب. بزرگسالان می‌توانند ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی‌گرم سنبل‌الطیب مصرف کنند.

شواهد متناقضی درباره موثر بودن سنبل الطیب برای اضطراب موجود است. برخی تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف سنبل الطیب ممکن است اضطراب را کاهش می دهد. گرچه نتایج اختلافی دیگر ممکن است به علت تفاوت های دوز مصرف یا نوع و شدت اضطراب مورد درمان بوده است.

سنبل الطیب به طور مستقیم بر روی سیستم عصبی به عنوان یک مسکن طبیعی درد عمل می کند. یک تحقیق هندی دریافت که تمام عصاره و روغن های به دست آمده از سنبل الطیب، تاثیر تکین دهنده قابل توجهی بر روی موش ها دارد. علاوه بر این، این روغن تاثیر آسپرین دا نیز افزایش داد.

سنبل الطیب دارای بویی مطبوع است و گربه بوی این گیاه را از فواصل دور تشخیص داده به طرف آن می‌رود و در اطراف آن به جست و خیز می‌پردازد و از بوی آن مست می‌شود. گل‌های سنبل الطیب رنگ سفید یا صورتی دارد و به صورت خوشه‌ای است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف ۱۰-۱۵ میلی گرم ریشه سنبل الطیب در روز برای ۸ هفته می تواند علائم یائسگی، به ویژه گر گرفتگی در زنان یائسه را کاهش دهد.

سندرم پای بی‌قرار به عنوان یک اختلال عصبی طبقه‌بندی می‌شود. فرد مبتلا به سندرم پای بی‌قرار هنگام خوابیدن، کشیدگی و ضربان در پاهای‌اش احساس می‌کند. این فرد غالبا نمی‌تواند خواب کامل و آرامی داشته باشد و در نتیجه، در طول روز احساس خستگی مفرط می‌کند. سنبل‌الطیب به آرامش ماهیچه‌های پا و سرعت بخشیدن به فرایند به خواب رفتن کمک می‌کند.

رسیدن به آرامش، یک لازمه‌ی کلیدی برای افراد مبتلا به سندرم پای بی‌قرار است، و سنبل‌الطیب یقینا به عنوان داروی گیاهی به شمار می‌رود که می‌تواند چنین شرایطی را فراهم کند. میزان مصرف مناسب سنبل‌الطیب برای تسکین سندرم پای بی‌قرار ۲۵۰ میلی‌گرم الی ۹۰۰ میلی‌گرم نکته: چنان‌چه به سندرم پای بی‌قرار مبتلا هستید، پیش از تصمیم به مصرف مرتب سنبل‌الطیب برای بهبود کیفیت خواب، با پزشک مشورت کنید.

قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولاً از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر دارد استفاده می‌شود. سنبل الطیب پس از خشک شدن برنگ قهوه‌ای در می‌آید. طعم آن تلخ ولی خوشبو و معطر است. عطر آن پس از خشک شدن بیشتر می‌شود. عصاره سنبل الطیب خواص ضد تشنجی دارد. مطالعه انجام شده جهت ارزیابی خواص ضد تشنجی عصاره سنبل الطیب، مشخص کرد که آماده سازی سنبل الطیب با فعالیت های ضد تشنجی داروها تداخل دارد.

اثر ضد تشنج دارد. در رفع ناراحتی‌های عصبی و هیستری مفید است. ضد اسپاسم و آرام بخش است. تب‌بر است. بی‌خوابی را درمان می‌کند. ضد کرم معده و روده است. ضد هیجان است. میگرن را برطرف می‌کند. برای برطرف کردن دلهره، تشویش و نگرانی مفید است. در درمان بیماری مالیخولیا اثر مفید دارد. در برطرف کردن درد سیاتیک موثر است. سکسکه مداوم را از بین می‌برد. درد سینه را برطرف می‌کند. استفراغ را برطرف می‌کند.

ریشه سنبل الطیب حاوی ۱ درصد اسانس است. این اسانس درریشه تازه بیشتر است و به تدریج که ریشه خشک می‌شود مقدار اسانس آن کاهش یافته ولی بوی آن قوی تر می‌شود. اسانس تازه برنگ سبز مایل به زرد است ولی در اثر ماندن غلیظ می‌شود. آثار دارویی ریشه تازه آن سه برابر خشک شده آن است. سنبل الطیب باید در حرارت کم خشک شود و در حرارت بالا تمام اثر دارویی آن از بین می‌رود.

مقدار مصرف در منابع مختلف علمی درباره گیاهان دارویی، چیزی حدود ۱ تا ۱۰ گرم است. اگر برای درمان بیماری بی خوابی از عصاره تغلیظ شده ریشه گیاه سنبل الطیب(سنبل الطیب موجود در قرص ها و کپسول ها) استفاده می کنید، ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از خواب آن را مصرف نمایید. فرآورده های خشک شده ریشه این گیاه را که به صورت ۵/۱ تا ۲ گرمی هستند، ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از خواب مصرف کنید.

برای اینکه بتوانید ازخواص سنبل الطیب بیشتر بهره ببرید بهتر است این گیاه را تازه مصرف نمایید. بسیاری از متخصصان ریشه تازه سنبل الطیب را ترجیح می دهد. گزارشات نشان می دهند که مصرف دائم ریشه خشک آن ممکن است باعث تحریکات احساسی شود. با مقدار کم شروع کنید و در صورت نیاز افزایش دهید.

آشنایی با دیگر خواص سنبل الطیب

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص سنبل الطیب آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با خواص سنبل الطیب

سنبل الطیب که با نام علف گربه هم شناخته می شود گیاهی چند ساله است که بوته ای استوار دارد و بومی اروپا و آسیا می باشد. جالب است بدانید که سنبل الطیب به دلیل تاثیرات روانی روی گربه ها با نام علف گربه شناخته می شود.

سنبل الطیب یا علف گربه (نام علمی: Valeriana officinalis) گیاهی است که بوته ای استوار و چندساله دارد و در اروپا و بخش‌هایی از آسیا می‌روید. دارای ریشه‌ای کوتاه و بوته‌ای با ارتفاع بین ۵۰ تا ۱۵۰ سانتی‌متر می‌باشد.ریشهٔ این گیاه در طب سنتی ایران دارای ارزش دارویی است و از آن به عنوان آرام‌بخش اعصاب، خواب‌آور، ضد تشنج، درمان افسردگی، هضم‌کننده غذا و ضد دل‌پیچه استفاده می‌شود.

سنبل الطیب گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن به‌طور عمودی تا ارتفاع دو متر بالا می‌رود. این گیاه به صورت وحشی در جنگل‌های کم درخت، در حاشیه جویبارها و گودال‌ها در بیشتر مناطق آسیا و ایران می‌روید.

خواص سنبل الطیب برای کبد

طبع ریشه گیاه سنبل الطیب گرم و خشک است. از این رو می توان از آن برای تقویت کبد و گرم کردن کبد سرد استفاده کرد. از دمنوش های مناسب کبد چرب می توان به آویشن و گیاه قاصدک و بومادران و گیاه بابا آدم و دندان شیر و دمنوش به لیمو و بادرنجبویه به هر مقدار که قابل نوشیدن برای فرد باشد، توجه فرمایید که دمنوش آرتیشو از جمله موادی است که برای این قبیل بیماران جنبه دارویی دارد، گل گاو زبان و سنبل الطیب هر ۲ شب یک بار ۱ استکان مصرف شود.

خواص سنبل الطیب برای گربه

شاید برای شما جالب باشد، بدانید که چرا گربه سنبل الطیب دوست دارد؟ آکتینیدین موجود در سنبل الطیب به فرومون‌ های بدن گربه‌ شباهت دارد، به همین دلیل مانند یک روان گردان عمل کرده و گربه ها را به خود جذب می کند.

نام علف گربه برای این گیاه ناشی از ویژگی آن است که گربه‌ها را به خود جذب می‌کند و نوعی اثر روان گردان در آن‌ها دارد. این خاصیت به دلیل وجود آکتینیدین در عصارهٔ این گیاه است که به فرومون‌های بدن گربه‌ها شباهت دارد. این گیاه اثر مشابهی نیز بر روی موشهای صحرایی دارد.

سنبل الطیب دارای بویی مطبوع است و گربه بوی این گیاه را از فواصل دور تشخیص داده به طرف آن می‌رود و در اطراف آن به جست و خیز می‌پردازد و از بوی آن مست می‌شود. گل‌های سنبل الطیب رنگ سفید یا صورتی دارد و به صورت خوشه‌ای است.

خواص سنبل الطیب برای مغز و اعصاب و خواب

سنبل الطیب در بسیاری از چای‌های مخلوط خواب‌آور وجود دارد. کمک به داشتن خواب آرام، تنها یکی از خواص سنبل الطیب است. زیرا این گیاه علاوه‌براین، آرام‌بخشی طبیعی بوده و موجب تنظیم فشار خون می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهند که سنبل الطیب زمان موردنیاز برای به‌خواب رفتن را کاهش داده و کیفیت خواب را ارتقا می‌دهد. بنابراین اگر نمی‌توانید بخوابید، شاید دوای دردتان همین گیاه باشد. برخلاف قرص خواب، سنبل الطیب عوارض جانبی کمی دارد و احتمال خواب‌آلودگی و خستگی صبحگاهی ناشی از مصرف سنبل الطیب بسیار کمتر است.

ریشه سنبل الطیب یک نوع آرامبخش طبیعی می باشد که برای آرامش و تسکین اعصاب بسیار عالی و اضطراب و استرس و نگرانی را کاهش می دهد. برای رفع اضطراب هر روز ۱۲۰ تا ۲۰۰ میلی گرم سنبل الطیب را سه یا چهار بار در روز به صورت دمنوش میل کنید.

تحقیقات نشان داده که اسید والرنیک موجود در سنبل الطیب، با کاهش استرس اکسیداتیو در مرکز حافظه مغز (هیپوکامپ) به میزان قابل توجهی باعث تقویت حافظه می شود.

خواص سنبل الطیب و گل گاوزبان

دمنوش گل گاو زبان و سنبل الطیب بسیار آرامش بخش است و برای تمدد اعصاب و روان توصیه می‌شود. خواص دمنوش گل گاو زبان و سنبل الطیب : آرام بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی ، ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت کننده قوه باء ، قوه جنسی

خواص سنبل الطیب و اسطوخودوس

دمنوش اسطوخودوس و سنبل الطیب طبعی گرم و تر دارد و برای درمان بی خوابی، آرامبخش، ضد افسردگی و ضد سرماخوردگی استفاده می شود.دمنوش سنبل الطیب و اسطوخودوس به دلیل خواص آرام بخش طبیعی که دارد، باعث کاهش استرس و اضطراب می شود.

دمنوش سنبل الطیب و اسطوخودوس به دلیل خواص ضد اسپاسم و آرام بخشی که دارد به درمان سردرد و میگرن کمک می کند. اسطوخودوس و سنبل الطیب می تواند در هضم غذا و تقویت معده و همچنین بهبود سلامت قلب و تپش قلب کمک زیادی کند.

خواص سنبل الطیب و فشار خون

حالا دیگر می‌دانید که سنبل الطیب می‌تواند برای ذهن و بدن آرام‌بخش باشد، شاید خیلی تعجب‌آور نباشد که بدانید این گیاه در کاهش فشار خون نیز مؤثر است. همان ترکیبات فعال سنبل الطیب که در کنترل استرس و اضطراب مؤثر بودند، به بدن کمک می‌کنند تا فشار خون را به‌درستی تنظیم کند. فشار خون بالا خطرناک است، زیرا خطر سکته مغزی و حملات قلبی را افزایش می‌دهد. این گیاه می‌تواند به‌طور طبیعی فشار خون را کاهش داده و آن را در محدوده‌‌ی سالم نگه دارد. این امر تأثیر مستقیم بر سلامت قلب دارد.

خواص سنبل الطیب و به لیمو

دمنوش گل گاوزبان و به لیمو و زیرفون و سنبل الطیبب شامل گیاهان دارویی است که همه آنها دارای خواص آرام بخش و تسکین اعصاب هستند. گیاهان موجود در این دمنوش به شیوه‌ای کنار هم قرار گرفته اند که تکمیل کننده یکدیگر بوده و یک مجموعه کامل است. این دمنوش ترکیبی خاصیت تسکین دهنده دارد

خواص سنبل الطیب و بابونه

سنبل الطیب و بابونه هر دو یک داروی گیاهی و موثر برای درمان بی خوابی هستند و همچنین دارای خواص آرامبخشی نیز می باشند که می توانند به کاهش اضطراب و بی خوابی کمک زیادی کند. ریشه گیاه سنبل الطیب دارای اسید ایزووالریک می باشد که می تواند به درمان بی خوابی کمک زیادی کند. این گیاه دارویی می تواند باعث کاهش اضطراب و استرس در افراد شود و اعصاب را تسکین دهد تا افرادی که به علت اضطراب دچار بی خوابی شده اند را درمان کند.

سنبل الطیب برای پریود و رحم

سنبل الطیب یک آرام بخش و ضد اسپاسم طبیعی است، به این معنی که اسپاسم و انقباض شدید عضلات رحم در دوران قاعدگی را کاهش داده و به درمان درد شدید پریود کمک می کند. تحقیقات اولیه حاکی از آن است که مصرف ۲۵۵ میلی گرم سنبل الطیب سه بار در روز به مدت دو دوره قاعدگی، درد ناشی از قاعدگی را التیام می دهد.

طبع آرام‌بخش سنبل الطیب آن را به انتخابی هوشمندانه برای تسکین درد قاعدگی تبدیل کرده است. این گیاه می‌تواند شدت و مدت‌زمان ناراحتی ناشی از قاعدگی دردناک را کاهش دهد. این دردها در زنانی که از سندروم پیش از قاعدگی رنج می‌برند، رایج است.

سنبل الطیب برای سرماخوردگی

افرادی که دچار عارضه آسم خفیف و سرفه‌های خشک هستند، باید گل گاوزبان، بابونه، گل شقایق و سنبل الطیب را باهم مخلوط کرده و روزانه ۲ تا ۳ بار دم و مصرف کنند همچنین شربت دم کرده گل گاوزبان خواص خلط آور دارد که برای درمان سرفه می‌توان از آن استفاده کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا